Продава се:+ 86 731 87100700 Продава се:+86 13975869012 следпродажбено обслужване:+ 86 731 88312130

ENEN
Всички категории

Начало> Статии

Стратегия за печалба от вендинг машина

Време: 2022-09-24 Хитове : 189

Стратегия за печалба от вендинг машина

Бизнес моделът

На първо място, за новите практикуващи,начинът на франчайзополучателя, или самоуправляващ се, трябва да вземете решение, като a нов участник и оператор, ако решите да работите независимо, продължете да обмисляте следващите два въпроса, как да изберете вендинг машина и къде да я купите.

Следващите страници са предложения за справка за вас, надявам се да ви помогнат.

Принципи на стратегията

Повечето от автоматите на пазара главно продажба закуски и напитки и без значение каква е стоката е,вашите продажби в основата си разчитам on продажба стоки за реализиране на печалби.Ето защо,продажбите определят размера на печалбата и продажбите могат да бъдат гарантирани само ако има достатъчно потребителите.Ако искате да имате достатъчно потребители, местоположението на автоматите за продажба е много важно. Трябва да имате предвид следните точки, когато вземате решения относно местоположение.

Независимо дали избраното от вас място има среда, която привлича потребителите и привлича хората да спрат,дали има достатъчно трафик, и дали има достатъчно ефективни потребителски групи.

Когато вашата машина е в среда, подходяща за пазаруване, и има достатъчно трафик в зоната на място и определен процент от ефективни потребителски групи, тогава yтрябва да обмислите подходяща категория стоки.

Операционна част, има някои съвети, трябва редовно да коригирате категорията на стоките чрез данните за продажбите в софтуера за управление и да правите попълване навреме.

Машините трябва да се проверяват редовно, за да се осигури нормална употреба и чист външен вид, както и необходимите надстройки на функциите.

И накрая, препоръчваме ви да можете правилно да украсите външния вид на машината преди фестивали и празници, да добавите някои продукти, свързани с фестивали и празници, да подредите атмосферата на средата на местоположението, след което да комбинирате с подходящи отстъпки и промоции.

Когато горните условия са основно изпълнени, ние вярваме, че ще успеете и ще получите достатъчно печалби.

Специфичен анализ на факторите за печалба

1. Фактор местоположение

Трафикът е първото.Местоположението ви изберете трябва да гарантира, че там са достатъчно консуматори,след това помислете за подходяща категория стоки.

 Препоръчваме ви първо да проведете проучване на пазара, за да получите някои данни за клиентите, след това да анализирате къде е трафикът и в колко часа е трафикът, съотношението на ефективните потребителски групи, тяхното търсене и предпочитания. Като цяло, ако има определено количество трафик, и потребителите имат време да останат за пазаруване, тези места могат да бъдат добър избор, като напр училища, фабрики, офис сграда, общност, летище и станции,и т.н.Като цяло тези места са относителни затворен,има огромен трафик и тълпата има достатъчно време за пазаруване, в тази ситуация, ще има достатъчно пазаруване и доволни продажби.

Друга гледна точка,различните видове вендинг машини,ще има сравнително фиксирана стратегия за местоположение, най-общо казано.

Вендинг за закуски и напитки машини, които основно продават закуски и напитки, имат най-широк клиентски групи, първо вниманиег. голям трафик местоположение,като търговски центрове,паркове,станции и общностии др.

Автомати за топла храна и автомати за кафе обикновено се поставят в офис сгради,училища,летища и гари и др.

Автоматите за продажба на прясна храна и автоматите за продажба на продукти за възрастни обикновено са по-ефективни, когато са поставени в жилищни общности поради относително тесните групи клиенти.

И накрая, в зависимост от честотата на потребление на стоки на различни места, добавете по подходящ начин някои стоки с високи маржове на брутна печалба.

Подробности за разположението,детайл, който трябва да имате предвид, позицията и посоката на автоматите за продажба, трябва да сте сигурни, че клиентите могат лесно да намират машините.

Например, ако местоположението е в мол, след това близо до входа на търговския център и входа на асансьора в търговския център. Ако местоположението е в парк, след това близо портата на парка и гледна точка. Ако мястото е в офис сградата, тогава фоайето на първия етаж.

Споделяне на местоположение,новите практикуващи може да нямате достатъчно опит и ресурси, решението за местоположение може да е трудно. В тази ситуация можете да наблюдавате и да научите повече от вашите конкуренти, като начален етап можете да изберете същото местоположение от вашите конкуренти, но най-добре е да направите вашите стоки, различни от другите.

2. Фактор цена на наема

Има разходи за наем в повечето места, след решението за местоположението, от което се нуждаете да преговаря със съответното лице, отговарящо за сградата. Има три точки в преговорния процес, на които трябва да се обърне специално внимание.

Първият е да се обсъди таксуването на електроенергията за вендинг автомати,aв съответствие с различните форми на таксуване, тя може да бъде разделена на фиксирани такси или такси, базирани на действително потребление на електроенергия.Второто е договарянето на таксата за наем на място.Последното е договарянето на метода на плащане, което като цяло е директно редовно начисляване на фиксирана такса или таксуване въз основа на пропорцията of сумата на продажбите, решението зависи от вашата преценка за продажбите и приходите.

3. Допълнителен приходен фактор

След договаряне на наема,можеш сложи автоматs в Използвайте. В допълнение към източника на печалба от продажби на продукти, можете също сътрудничат с рекламодатели, за да играете реклами, посочени от тях (ако вашата машина е конфигурирана с голям екран, над 22 инча), тогава можете начисляват рекламни такси.In някои случаиг. реклама може да представлява по-голям процент от приходите.

4. Подробности за операцията

Използване на данни за продажби (от софтуер за управление), чрез наблюдение на данните за продажбите след пускането на машините в експлоатация за определен период от време,трябва да получите тази информация, вашите горещо продавани и бавно движещи се продукти на различно място, което ще ви помогне да оптимизирате вашата стокова категория и програма за местоположение. Освен това чрез анализа на пълните данни можете също да откриете проблемите в работния процес, например, дали попълването е навременно, дали повредата на машината е отстранена навреме и т.н.

Външен вид на машинатаг. вид също много важно. A външен вид на фюзелажа с по-добра визуална естетика мога да направя Вие се открояват от конкуренти, такава машина може дори да се превърне в атракционно място.Освен това, ако има две вендинг машини,- единият изглежда много технологичен и готин, докато другият изглежда много стар,ако вие сте - консуматор,няма съмнение, че определено сте готови да отидете първият и направете покупка.Следователно трябва да се обърне внимание и на външния вид на машината.

If - машина, поставена на открито,we препоръчвам ви добавете навес с a красив външен вид, от една страна,си външният вид е привлекателен за клиенти,от друга страна,може също така да защити машина от вятър и дъжд, тогава вашата машина ще служи по-дълго.

Излагане на стоки,поставянето на стоки е част от поддръжката на външния вид на машината. Ние препоръчваме да поставите някои добре изглеждащи и горещо продавани продукти на видно място и център позиция,относително обичайните стоки сте поставени от двете страни на товарния канал.

Обобщете

Моделът на печалбата на автоматите за продажба, мост важното е от които обикновено идва основната печалба продажба стоки,ттой втори източник на допълнителна печалба е такса за реклама.Следователно под тази двойна линия модел на печалба,sтарт с основите и fокус стоки търговски, продажбата е основната стратегия.

Сърцето на стратегията е местоположението. Въз основа на това основно решение вие ​​също трябва да обръщате внимание на всяка стъпка.

И накрая, надяваме се, че ще се придържате към него дълго време след началото, фокусирайте се върху данните за продажбите, фокусирайте се върху всяка стъпка от операцията, учете се от другите.

В бизнеса AFEN винаги ще бъде с вас, разнообразието от висококачествени вендинг машини за ваша справка, а нашето професионално обслужване също ще помогне за развитието на вашия бизнес.

 


WhatsApp
Електронна поща